Интернет-библиотека ОченьМногоКниг: читай-качай!

Купър Глен - книги автора

Творчество автора (Купър Глен) представлено в следующих жанрах: Детективы и Триллеры, Триллер, Старинное, Старинная литература
Творчество автора (Купър Глен) представлено в следующих сериях книг: Down, Прокълнати, Уил Пайпър, , , Уил Пайпър

 Название
 Серия
 Жанр
Дупка в тъканта

Представете си, че внезапно сте попаднали в свят, който прилича на нашия, но е напълно различен.

Свят, отреден единствено за вършилите злини от зората на времето.

Свят, в който единствено вие сте „живи“. Този свят е Адът и вие имате една-единствена цел — да се приберете обратно.

Наричат го Долното. Някои току-що са пристигнали в този свят, така различен и така подобен на нашия. Други са в него от векове и приемат с безразличие постоянните облаци, които скриват слънцето, както и мрачната атмосфера. Но всички имат една и съща участ след смъртта — те са прокълнати за вечни времена. Някои са останали в историята като кръвожадни тирани, безжалостни владетели и военни престъпници, а други са обикновени хора. Но всички са се озовали на това проклето място, защото през мрачното си съществуване са се опетнили със смъртен грях. Всички, с изключение на Джон Кемп. Той е „жив“ и е тук по собствен избор. Защото има мисия. Мисията на живота му.


Серия: Down, Прокълнати
 
Покана за задгробен живот

От автора на БИБЛИОТЕКАТА НА МЪРТВИТЕ


Романите на Глен Купър са бестселъри по целия свят. Тиражът им достига 10 млн. копия и продължава да расте.


Милано в днешна Италия. Предстои най-сериозната криза, пред която светът някога се е изправял. Смаяни, хората се питат какво ще правят сега, когато най-голямата мечта на човечеството се е превърнала в кошмар.

Бостън, няколко месеца по-рано. Най-сложното разследване, което Сайръс О'Мали е водил – специалният агент на ФБР се опитва да разбере защо сериен убиец пробива дупчица в главите на жертвите си след смъртта им.

Англия, 1988. Алекс Уелър преживява автомобилна катастрофа, в която загиват родителите му. На прага между живота и смъртта момченцето вижда река от светлина, а на другия бряг – баща си, който радостно му маха да отиде при него. Алекс обаче не може да помръдне и изведнъж се озовава обратно в света на живите.

От този момент Алекс има една цел: да се потопи отново в онова преживяване. Дори ако се наложи да убива.




Серия:
 
Библиотекарите

До Хоризонта остават броени месеци и светът тръпне в очакване. Бившият агент Уил Пайпър е убеден, че сблъсъкът му с тайните на Зона 51 е минало и смята да посрещне Края на дните, отдаден на риболов във Флорида, но при поредната си забежка е покосен отг инфаркт, а синът му Филип изчезва, без да остави никаква вест на родителите си. Едва изписан от болницата, Уил тръгва да търси тийнейджъра и се озовава в Северна Англия, където се натъква на смайващо откритие. Хоризонтът не съществува. Библиотеката продължава да се попълва и в наши дни, а книгите й са оказали огромно влияние върху един от отците основатели и са изиграли решаваща роля за създаването на Съединените щати. И великите сили са готови на всичко - дори на размяна на ядрени удари, за да се доберат до пазената векове наред тайна.

Съвършено съчетание между модерен трилър и историческа загадка.

Серия: Уил Пайпър
 
Библиотеката на мъртвите

Жертвите като че ли нямат нищо общо помежду си — нито по възраст, нито по произход, нито дори по начина, по който умират. Единственото, което ги свързва, е получената в кутиите им пощенска картичка, обявяваща датата на смъртта им. Тъкмо когато попада на обещаваща следа, агент Пайпър е отстранен от случая.

Той продължава разследването на своя глава и трябва да надхитри безжалостен екип тайни агенти от Зона 51, защитаващи най-голямата тайна на правителството. От средновековния манастир до най-модерната правителствена лаборатория, „Библиотеката на мъртвите“ обхваща векове и континенти, за да ни поднесе едно детайлно проучване върху съдбата, предопределението и изборите, които правим в живота си.


Съвършено съчетание между модерен трилър и историческа загадка.

Джеймс Ролинс
Серия: Уил Пайпър
 
Десетата зала

От автора на „Библиотеката на мъртвите“.

Една „случайна“ смърт следва друга…

Някой е готов на всичко, за да запази загадката на Десетата зала!

Зад стар библиотечен шкаф в манастира Руак в провинциална Франция е открит средновековен ръкопис. Силно пострадал, той е изпратен в Париж за реставрация и специалистът по история на литературата Юг Пино започва да разчита зашеметяващия текст от 14 век. Ръкописът разказва невероятната история за изрисувана пещера и за скритите в нея тайни. Приложена е и примитивна карта, показваща местоположението на пещерата недалеч от манастира. Заинтригуван, Юг се обръща за помощ към археолога Люк Симар и двамата тръгват да търсят мястото.

Когато откриват огромната мрежа праисторически зали дълбоко в скалите, те осъзнават, че са се натъкнали на нещо изключително. А в самото дъно на лабиринта се намира най-изумителната зала точно както е описана от средновековния монах. Двамата организират експедиция с екип специалисти. Но когато започват да разбулват древните тайни на пещерата, Симар и Пино се озовават в центъра на опасна игра. Една „случайна“ смърт следва друга. И сякаш някой е готов на всичко, за да запази загадката на Десетата зала.

Серия:
 
Книга на душите

От автора на „Библиотеката на мъртвите”


Една книга, изгубена в продължение на шест столетия, пази проклета тайна!


„Книга на душите” продължава действието година след събитията в „Библиотеката на мъртвите”. Животът на агент Уил Пайпър е завинаги променен от изумителната тайна, която открива в секретната правителствена централа, дълбоко под пустинята в Невада.

Принудителното му пенсиониране от ФБР е прекъснато, когато една отдавна изчезнала книга от Библиотеката на мъртвите се появява на търг в Лондон. Бивши служители в Зона 51, наричащи се Клуб 2027, наемат Уил да им я осигури. Това е книгата, вдъхновила Шекспир и пророчествата на Нострадамус, и щом Уил се добере до нея, животът му няма да струва нищо – смъртната му присъда е заповед с първостепенна важност, спусната от най-високите кръгове на властта.

Защото в книгата има някои истини, които са твърде опасни, за да бъдат известни... Истини, свързани с бъдещето, световното господство... и края на всичко.

Серия: , Уил Пайпър
 
Ще дойде дяволът

От автора на „Библиотеката на мъртвите”


Започва най-смъртоносната битка


Звездите бързат, времето тече, часовникът дванайсет ще удари,


ще дойде дяволът – и ад ме чака.



Тези загадъчни стихове от пиесата на Кристофър Марлоу „Доктор Фауст” може би крият ключа за шокираща вековна истина в сензационния нов роман на международно известния писател Глен Купър.


Блестящата млада археоложка Елизабета Челестино открива в древните катакомби на Рим уникално подредени астрологични символи. Тя е сигурна, че има доказателства за непозната предхристиянска секта, и е съкрушена, когато Ватиканът отказва да подкрепи проекта й за разкопки.


След десет години срутване поврежда подземието и е направено смайващо откритие. Елизабета, вече монахиня августинка, е сменила археологията с покоя на молитвите и работата на учителка, но неочаквано се оказва в луда надпревара да разгадае тайната на катакомбите и да предотврати апокалиптично събитие, което застрашава бъдещето на човешкия род.


Със скоковете си от съвременна Европа в Рим от първи век и в Англия в епохата на Елизабет, „Ще дойде дяволът” е въодушевяващ разказ за битката между доброто и злото, която се води в сенките през векове и континенти. Докато Купър надгражда интригата слой след слой, става ясно, че това не е обикновен криминален трилър, а такъв, който задава големи въпроси...


Сънди Телеграф

Серия:
 

Схожие по жанру новинки месяца

  •  Время свободы
     Чайлд Ли, Чайлд Эндрю
     Детективы и Триллеры, Полицейский детектив, Крутой детектив, Триллер, Детектив

    Тихий, скучный городок в штате Колорадо всколыхнула трагедия: погибла женщина. По словам одного уважаемого свидетеля, она сама бросилась под колеса.

    Однако случайно оказавшийся на месте происшествия бывший военный полицейский Джек Ричер собственными глазами видел, как прохожий, с безучастным видом остановившийся рядом, вдруг толкнул жертву под автобус, затем схватил ее сумку и исчез. Ричер не может допустить, чтобы преступнику, каким бы ни был его мотив, сошло это с рук, и решает докопаться до правды. Он узнает, что женщина была сотрудницей частной тюрьмы в Миссисипи и приехала в Колорадо, чтобы сообщить своему бывшему начальнику некие тревожные сведения. Однако не успела — тот скончался, предположительно от сердечного приступа.

    Две смерти, одна за другой. И это только часть заговора, в котором замешаны очень влиятельные люди, поэтому, когда неугомонный Ричер нарушает их планы, они собираются так или иначе устранить угрозу. Но кто из них мог предположить, что, если угроза исходит от Джека Ричера, план Б не сработает?..

  •  Фейри-профайлер
     Омер Майк, Кроуфорд К Н
     Фантастика, Детективная фантастика, Детективы и Триллеры, Полицейский детектив, Триллер

    ОТ АВТОРА БЕСТСЕЛЛЕРА «ВНУТРИ УБИЙЦЫ».

    СПЛАВ ДЕТЕКТИВА-ТРИЛЛЕРА О ПРОФАЙЛЕРЕ ФБР И ОГНЕННОГО ФЕЙРИ-ФЭНТЕЗИ.

    Фейри живут среди нас. И один из них — серийный убийца…

    Я думала, что вычислить этого убийцу будет легко. Просто еще один маньяк, бродящий по улицам Лондона в поисках легкой добычи…

    Я БЫЛА НЕ ПРАВА.

    Этот убийца — фейри, и он неуловим, как дым на ветру. Но я — Кассандра Лидделл, профайлер ФБР, и моя работа — выследить его. Не имеет значения, что один из главных подозреваемых — фатально привлекательный фейри — пытается меня соблазнить…

    МЕНЯ НЕ ОСТАНОВИТЬ.

    Даже когда улицы Лондона охватывает тотальная паника, а местная полиция объявляет виновной меня. Я так просто не сдамся. Я — агент ФБР. И тоже обладаю магическими способностями.

    ПОТОМУ ЧТО И Я НАПОЛОВИНУ ФЕЙРИ…

  •  Чаша смерти
     Шерстякова Ирина Петровна
     Детективы и Триллеры, Триллер, Фантастика, Городское фэнтези,

    Мистический триллер.

    В небольшом городе воюют группы магов. В этой войне страдают обычные люди. Следователь Захаров решает защитить людей.

  •  На осколках мира
     Владимирович Колесников Виктор
     Фантастика, Социально-психологическая фантастика, Детективы и Триллеры, Триллер, Постапокалипсис

    В недалеком будущем Землю поглотила вода и человечество лишилось всей суши. Те, кому удалось выжить в первые дни всемирного потопа, влачат жалкое существование. Единственная надежда уцелевших - найти клочок земли, на котором можно обрести новый дом, создав элементарные условия для выживания. Но пока что людям предстоит бороться за свою жизнь со стихией, поглотившей Землю.

  •  Особый путь
     Алеф Владислав
     Детективы и Триллеры, Боевик, Криминальный детектив, Триллер

    Пока ты молод, то мнишь себя иным и не видишь своего отражения в чужих глазах.

  •  Стук
     Титов Дмитрий
     Фантастика, Ужасы и Мистика, Детективы и Триллеры, Триллер

    Молодой человек третий день вынужден сидеть в шкафу. Ему нельзя шевелиться. Ему нельзя издавать какие либо звуки. Что произойдет, если он выдаст свое местоположение?

 Жанры книг


 Новые обзоры