Интернет-библиотека ОченьМногоКниг: читай-качай!

Кунц Дийн - книги автора

Творчество автора (Кунц Дийн) представлено в следующих жанрах: Проза, Классическая проза, Детективы и Триллеры, Триллер, Фантастика, Ужасы и Мистика, Современная проза

 Название
 Серия
 Жанр
Вуду

Дийн Кунц безспорно е един от най-големите американски майстори на трилъра. През 1965 г. двадесетгодишният Кунц печели наградата за фантастика на Атлантик Мънтли и оттогава всяка нова негова книга приобщава все повече почитатели, а книгите му са над петдесет.

Серия:
 
Добрият

Името на Кунц ни кара да очакваме трилъри със забързано темпо, от които да настръхва кожата, и в случая с „Добрият“ не ни очаква разочарование. Още от встъпителния параграф, който сякаш е слязъл от филм на Хичкок, кроткият зидар Тим Кариър, който си пие бирата в затъмнен бар някъде в Калифорния, се сблъсква с непознат, който по грешка го взема за платен убиец. Непознатият пъха в ръката му плик с 10 000 долара и снимка на набелязаната жертва — писателка от Лагуна Бийч, след което си тръгва. Миг по-късно истинският убиец се появява и решава, че Тим е неговият клиент. Тимоти се опитва да разсее убиеца, като твърди, че се е отказал от убийството и му предлага като компенсация получените пари с надеждата да има достатъчно време да предупреди жертвата. Така за двамата — за Тим и злочестата писателка — започва едно шеметно надбягване с влакче на ужасите, в което техни спътници са и читателите.

Серия:
 
Драконови сълзи

„Драконови сълзи“ — смайващо оригинален шедьовър на напрегнатото действие от автора на бестселъри заел първо място във всички световни класации.

Дийн Кунц — майсторът на повествованието… понякога насмешлив, понякога стряскащ, но винаги приковаващ вниманието, ни поднася най-новия си роман — изключително развлекателния.

„Драконови сълзи“ — едно истинско удоволствие за читателя.

Серия:
 
Единственият оцелял

При загадъчна самолетна катастрофа загиват всички пътници и членовете на екипажа. Сред жертвите са двете дъщери и съпругата на криминалния репортер Джо Карпентър.

Той изпада в дълбока депресия, напуска работа и дори мисли да сложи край на живота си.

Една година след трагедията Джо се запознава с тайнствена магнетична жена на име Роуз Тъкър. Тя твърди, че е оцеляла след катастрофата и ще му съобщи нещо, което ще му помогне да се примири със загубата. Ала преди да успее да я разпита, Роуз изчезва.

Джо е разяждан от съмнения. Подозира властите в умишлено укриване на истината, същевременно в душата му се поражда плаха надежда, че ако твърденията на Роуз са верни, то може би има и други оцелели. За да разгадае мистерията, непременно трябва да намери загадъчната жена. Но докато упорито я издирва, разбира, че чрез връзката си с нея е станал мишена на могъща тайнствена организация, която е решена да попречи на Роуз да разкрие тайната за катастрофата на полет 353.

Той не подозира, че му предстои да научи разтърсваща истина, която завинаги ще промени съдбата на човечеството.

Източник: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=1473

Серия:
 
Здрач на разсъмване

Дийн Кунц е роден в много бедно семейство и от ранна възраст се научава да намира утеха в художествената литература. Двайсет от романите му са в списъците за най-търсените книги в Съединените щати и в света и са продадени в над сто двайсет и пет милиона екземпляра.

Той живее В Южна Калифорния със съпругата си Герда и с буйното си въображение.

Серия:
 
Лицето

Запознайте се с Лицето на новото хилядолетие — Чанинг Манхайм, най-ярката звезда на Холивуд, която буди възхищение у милиони. Всички го боготворят и благоговеят пред него.

А може би не всички.

Няколко дни преди Коледа актьорът получава неочакван подарък — черна кутия със зловещо съдържание. Кой е изпратил кутията и какво е страховитото й послание?

Докато търси отговор на тези въпроси, Итън Труман, бивш детектив от отдел „Убийства“ и настоящ началник на охраната на Лицето, започва малко по малко да губи връзка с реалността: тялото на най-добрия му приятел изчезва чудодейно от моргата, някой го дебне от огледалото, а един глас, който звучи досущ като този на мъртвата му съпруга, оставя загадъчни съобщения по телефона.

Междувременно непознат мъж, който се представя за ангел хранител на десетгодишния син на звездата, предупреждава момчето да си намери добро скривалище, защото Звяра в жълто идва…

А черните кутии продължават да пристигат… и съдържанието им става все по-зловещо.

Поемете си дълбоко дъх и влезте на пръсти в света на Дийн Кунц, защото тук границата между мъртвите и живите е тънка, а зад ъгъла ви чакат призраци и серийни убийци

Серия:
 
Лошо място (Част І)

Франк Полард се страхува да заспи.

Всяка сутрин щом се събуди, той открива по нещо странно — мистерия, която го измъчва до смърт.

В опитите си да я разгадае, Франк наема двама частни детективи. Но само едно момче с паранормални способности предполага къде ще свърши всичко — в ужасяващото място, откъдето никой не се завръща.

Серия:
 
Маска

Кунц знае как да ни държи в напрежение. Този човек е най-добрия писател в жанра.

Пъблишърс Уиикли

Едно осиновено дете с ангелско лице донася много щастие в младо бездетно семейство, но… ангел ли е то?



Дийн Кунц отново създава плеяда от ненадминати образи. Стилът му е кристално ясен, прозата се лее свободно, а сюжетната линия е заредена с енергията на атомна централа.

Завладяващ, интригуващ, сериозен и забързан!

Счита се за лош маниер да взимате със себе си книга, когато отивате на официална вечеря, но Дийн Кунц е такъв рядък и ценен автор, че в никакъв случай не бихте оставили книгата му поради такава банална причина.

Серия:
 
Невинност

Той живее в тунелите под града, защото е толкова грозен, че хората бягат с писъци при вида му или го нападат.

Тя е красива, но има социална фобия и не понася да я докосват.

И двамата излизат от дома си само нощем, затова пътищата им се пресичат и различността ги сближава.

Но нейната изолация не се дължи само на фобията. Преследват я безскрупулни врагове, които искат да я убият.

А зад ъгъла ги дебне друга, още по-голяма опасност.

Задава се бедствие с библейски размери и съдбата на света е поставена на карта...


„Най-добрият роман на Кунц от доста време насам.“

Пъблишърс Уикли

„Този път въображението на Кунц ни е подготвило нещо различно.“

 Къркъс Ревюс

„Смразяващ трилър, който не разочарова.“

Пийпъл

„Комбинацията от мистерия, свръхестествен ужас и романс превръща „Невинност“ в едно екстремно преживяване.“

 Ню Йорк Джърнъл ъф Букс

„Може би най-зловещата и необичайна история на Кунц. Изненадващо смразяващ и плашещ разказ, който читателите дълго ще помнят.“

Ер Те Бук Ревюс

„Този роман е нещо наистина специално... Може би Дийн Кунц се е родил, за да напише точно тази книга.“

 Трилър Букс Джърнъл
Серия:
 
Пазители

От правителствена лаборатория, която се занимава с генетичните изменения избягват две същества.

И двете притежават изключителни способности, но ги дели нетърпимост и омраза, защото олицетворяват доброто и злото.

Ужасяващото е, че и двете са на свобода.

Серия:
 
Пророчество

Джими Ток идва на света в същата нощ, когато дядо му се разделя с живота. Руди Ток се вслушва в бурята, бушуваща навън, и неспокойно крачи по коридора между чакалнята за бъдещи бащи и стаята на умиращият си баща Джоузеф. В мига, в който бурята достига апогея си, старецът внезапно проговаря за пръв и последен път, след като е получил инсулт.

Пророчеството му гласи, че в живота на неговия внук ще има пет ужасни дни — пет дати, изпълнени със страховити събития, за които Джими трябва да се подготви.

Според Руди последните слова на стареца са само несвързано бръщолевене на умиращ. Ала когато разбира, че Джоузеф е предрекъл с точност до секунди не само часа, в който ще се роди внукът му, но и физическия дефект на бебето, предсказанието смразява кръвта му.

Какви кошмарни събития очакват Джими Ток? Какви предизвикателства трябва да преодолее?

С всяка следваща стъпка той все повече се приближава към зловещата си участ. Защото истината за това кой е самият той и какво ще му се случи през петте фатални дни, надминава всички очаквания…

Серия:
 
Светкавица

„Съдбата се бори да възстанови предопределения модел. Но за щастие понякога не успява.“


Рано, твърде рано Лора Шейн остава сама на този свят… за да премине през трудности и изпитания, за да се влюби и загуби отново…

И при всяко препятствие на пътя й до нея неизменно е един тайнствен непознат, нейният ангел-хранител. От друго време и място, Стефан се бори с миналото, за да запази бъдещето. Бъдеще, в което, може би те имат някакво бъдеще… заедно.


„Съдбата се бори да възстанови предопределения модел. И за щастие понякога успява.“



Един от най-добрите романи на Дийн Кунц, роман, в който миналото, настоящето и бъдещето се преплитат в едно.

Серия:
 
Служители на Здрача

На един обикновен паркинг в южна Калифорния особена на вид старица спира Кристин Скавело и шестгодишния й син.

Внезапно животът на Кристин се превръща в ад, а собственият й любим син става прицел на религиозните фанатици от сектата на Здрача. Те го жигосват като Антихрист, искат да го унищожат и… са навсякъде.

Майстор на ярки, зловещи, реалистични светове, които държат читателя в своята магия.

Буклист

Кунц създава герои, които обичаме и за които страдаме… в романите му намираме напрежение достатъчно да удовлетвори глада и на най-претенциозния търсач на силни усещания!

Синсинати поуст
Серия:
 
Ускорение

Още като студент Дийн Кунц (роден 1945 г.) печели конкурс за разказ на списание „Атлантик Мънтли“ и оттогава не е спрял да пише. Автор е на толкова много романи, разпръснати из толкова много жанрове, че и самият той не се наема да си състави библиографията. Фактите говорят обаче сами за себе си: книгите му са преведени на 38 езика и до този момент са тиражирани в половин милиард екземпляра, като цифрата нараства ежегодно със 17 милиона. Единайсет от романите му са били номер едно в най-престижния списък на бестселърите в Съединените щати — този на „Ню Йорк Таймс“, при това още с излизането си с твърди корици, което го поставя сред малцината (по-точно 12 на брой) автори с подобно постижение, а четиринайсет от романите му са оглавили същата класация в категория „джобно издание“. Той обаче е бил начело на класациите не само в своята страна, а дори в Швеция и Япония. Същият „Ню Йорк Таймс“ нарича творбите му „психологически сложни, майсторски изпипани и изцяло задоволяващи нуждата ни от пулсиращ адреналин“, а не по-малко престижното списание „Ролинг Стоун“ го определя като „най-великия автор на трилъри и съспенс в Америка“.



Били Уайлс, трийсетгодишен необщителен барман и бивш писател, се оказва въвлечен въпреки волята си в сатанинска игра на котка и мишка с неизвестен убиец. Били е доволен от живота си сред постоянните клиенти на кръчмата, посещава редовно в болницата своята годеница, която е изпаднала в коматозно състояние, дялка в свободното си време дървени скулптури. Но простият му живот рязко изхвърча от коловозите си, когато той открива бележка със смразяващо съдържание: да избере в рамките на шест часа кой да умре — млада учителка или възрастен филантроп. Местният шериф гледа на бележката като на безвкусна шега, докато не намират удушена млада хубава учителка и нова заплашителна бележка — Били трябва да реши съдбата на други двама, и то за още по-кратък срок.

Кунц създава не само сърцебийно увлекателен сюжет, но и живи, изключително убедителни герои и ненадминат диалог.

Бъдете готови за поредното му влакче на ужасите.

Серия:
 

Схожие по жанру новинки месяца

 Жанры книг


 Новые обзоры